Tandpine

De fleste mennesker som har oplevet tandpine, kan berette om, at det er en forfærdelig smerte, som ikke er til at holde ud. Og tro mig, har man fået slem tandpine, er det tæt på, at man er villig til at give sin højre arm for at slippe af med smerten. Selvom tandpine hvert år rammer et stort antal danskere, er det de færreste, som ved, hvorfor man overhovedet får tandpine. I denne artikel, vil vi med rådgivning fra den kompetente tandlæge, beliggende på Borups Allé, “Tandlæge Erik Strange”, tale lidt nærmere om tandpine.

 tandpine

Hvorfor får man tandpine?
Årsagen til at man får tandpine er, at nerven ved tandens rod er irriteret. Men hvorfor bliver roden så irriteret? Dette kan der være mange årsager til. Det kan eksempelvis både skyldes, at tandkødssygdomme såsom paradentose, fremkomst af en visdomstands, en knækket tand, infektion i en plombe, betændelse i kæbeledet m.m. Der er således mange forskellige faktorer, som kan give tandpine, hvorfor det ved tandpine er højest nødvendigt at besøge sin tandlæge, som vil være i stand til at vurdere, hvordan din tandpine skal behandles. Risikoen for at folk med tandpine ikke får besøgt deres tandlæge, er dog meget lav, grundet den meget voldsomme og intense smerte.

 

Hvad gør tandlægen?
Først og fremmest vil tandlægen tilbyde dig noget smertestillende medicin, som kan fjerne det værste af smerten. Derudover er det vigtigt, at tandlægen finder frem til den præcise årsag til din tandpine. Når dette er identificeret, vil tandlæge tilbyde at behandle det problem, som medfører tandpinen. Opdager tandlægen eksempelvis, at du har paradentose, hvilket betyder at tandkødsbetændelse er nået helt ind til tandens knogle, vil tandlægen behandle dette.

Som nævnt ovenfor kan smerten ved tandpine være enorm kraftig. Når man skal finde en ny tandlæge, kan det derfor være en rigtig god idé at vælge en akut tandlæge, eftersom man således vil have mulighed for at få en behandlingstid samme dag. Dette kan særligt være en god idé, hvis man bor i en af landets storbyer, eftersom disse tandlæger oftest har rigtig mange patienter, hvilket kan gøre det svært at få tandlægetider med kort varsel. Skal du eksempelvis finde en akut tandlæge lokeret på Frederiksberg eller andre steder nær København, anbefales det, at du finder en tandlæge, som specifikt tilbyder akuttider, således at man, eksempelvis ved tandpine, er garanteret at få tid samme dag.

Ønsker du at vide mere om tandpine, anbefales det, at du kontakter din egen tandlæge, som med garanti vil kunne give meget mere information om deres behandlingsprocess.

 

Tandlæge Erik Strange
Borups Alle 7
2200 København N
Tlf.: 38346786

 

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *