Find den rigtige konsulent

Som virksomhedsejer kræver det, at man er god til at have mange bolde i luften på samme tid. Man skal eksempelvis sørge for at alle medarbejdere trives, at der er styr på økonomien, at virksomhedens it-løsninger fungerer optimalt osv. osv. For at minimere risikoen for at man taber en eller flere bolde, vil de fleste virksomhedsejere derfor ansætte fagfolk, som er specialister inden for et særligt område. Det kan eksempelvis være, at man ansætter en bogholder til at holde styr på økonomien eller en professionel IT konsulent, som kan rådgive og hjælpe med virksomhedens IT-løsninger. Det er dog vigtigt, at man ikke blot vælger at ansætte den første konsulent, man finder. Dette skyldes, at der er stor forskel på konsulenters kompetencer. I denne artikel vil vi derfor give dig tre tips til, hvordan du finder frem til den helt rigtige konsulent.

it-konsulent

Kan konsulenten klare jobbet?
Det lyder naturligvis som en meget selvindlysende faktor. Til trods for dette, er der alligevel mange, som ender med at ansætte konsulenter, som egentlig ikke passer med opgavebeskrivelsen. Først og fremmest bør man undersøge, om den pågældende konsulent har den nødvendige erfaring.  Det kan eksempelvis være erfaring inden for netop din branche, idet der kan være stor forskel på, hvordan de samme opgavetyper, skal udføres inden for forskellige brancher. Det kan i denne forbindelse være en god idé at se på, hvor meget erfaring den pågældende konsulent har, eftersom dette kan indikere, om konsulenten har arbejdet med opgaveløsninger inden for forskellige områder. Spørg eventuelt om der er mulighed for at se en liste over tidligere opgaver, som de har stået for.
Referencer
For at øge chancerne for at konsulenten kan bringe værdi til din virksomhed, bør du undersøge, om andre virksomheder, som tidligere har hyret konsulenten, kan anbefale ham eller hende. Tidligere kunder vil nemlig altid være en af de mest troværdige kilder. Inden du således indgår en aftale med en konsulent, såsom IT serviceaftaler, regnskabsaftaler osv., bør du således undersøge, om deres tidligere kunder har været tilfredse.
Hvad vil du have hjælp til?
Selv den allerbedste konsulent, kan have svært ved at levere et godt stykke arbejde, hvis du som virksomhedsejer, ikke klar og tydeligt kommunikere, hvad der forventes. Det er derfor vigtigt, at du gør det helt klart, hvad der forventes at konsulenten –  ønsker du eksempelvis at den pågældende konsulent skal løse et allerede identificeret problem, eller skal konsulenten derimod identificere problemet for herefter at løse det. For at konsulenten således kan skabe værdi for din virksomhed, kræver det altså, at du og din virksomhed, tager ansvar for at gøre et godt stykke forarbejde.

Vi ønsker dig og din virksomhed held og lykke med at finde den helt rigtige konsulent.

 

HH IT-Service
Jernholmen 54
2650 Hvidovre
Tlf.: 40 75 68 82

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *