Snerydning og saltning

Når kulden og vinteren er over os, begynder de første snerydningsmaskiner og saltmaskiner at kigge frem fra deres sommerskjul. Men hvorfor salter man egentlig vejene? Og hvilke regler er der egentlig for snerydning? Med råd og vejledning fra en af danmarks førende virksomheder inden for snerydning og saltning, vil vi i denne artikel forsøge at besvare disse spørgsmål.

 

saltning

 

 

 

 

 

 

Hvorfor salter man?
Den grundlæggende årsag til, at man salter veje, når sneen er faldet, er fordi salt får vandet til smelte. Men hvorfor skulle salt dog smelte sneen? Selvom det kan lyde underligt, findes der rent faktisk en logisk forklaring – salt er nemlig med til at nedsætte vandets (og hermed sneens) frysepunkt. Dette skyldes, at salt medfører, at det er svært for vandmolekylerne at gruppere sig eller sagt med andre ord – at danne iskrystaller. Ønsker du at læse mere om den kemiske forklaring, kan du læse mere her.

 

Er jeg forpligtet til at rydde sne?
Du er ikke forpligtet til at rydde sne eller til at salte på din egen grund. Ligger dit hus eller din lejlighed ud til en offentlig vej, et fortov eller andet areal, hvor folk kan forventes at færdes, er det derimod dit ansvar at sørge for, at der er ryddet for sne. Derudover skal du også sørge for at salte, efter du har ryddet for sne. Hvis der ligger et tyndt lag is, vil dette nemlig medføre, at isen smelter. Årsagen til at denne regel eksisterer, er for at forhindre ulykker. Hvis ikke der blev saltet og ryddet for sne, ville der nemlig ske endnu flere ulykker end der allerede gør. Selv hvis man ikke har gangbesvær, ved man, hvor svært det kan være at holde balancen, hvis der er et islag på vejen. Det er dog ikke kun private, som har ansvaret for at rydde for sne. Rent faktisk er reglerne endnu strengere for virksomheder, som får ansvaret, hvis der er en medarbejder, der kommer til skade på grund af mangel på snerydning. Hvis man som virksomhedsejer derfor ikke har tid til at stå for snerydningen, bør man derfor ansætte et eksternt virksomhed. På den måde kan man fokuserer på det, som man er dygtig til, mens professionelle fagfolk rydder for sne, og derved sørger for at dine medarbejdere får den optimale sikkerhed. Professionelle snerydningsfirmaer i Århus, København eller andre steder i landet,  vil desuden også kunne informere dig om hvilke regler der gælder for dig, og du kan derfor roligt stole på, at alle regler overholdes.

Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 3871 1700

 

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *