Udskiftning af tandrem af pålideligt autoværksted

En rem med tænder

Du kan undgå mange ærgelser og ekstra udgifter ved at udskifte din tandrem, inden det er for sent. En tandrem er, som navnet siger, en rem med tænder. Tandremmen er i sig selv ikke dyr, men den kan være besværlig og tidskrævende at skifte. Tit skiftes vandpumpen samtidig med tandremmen, fordi begge dele er så svære at komme til.

Tandremmen er en drivrem, der drives af krumtapakslen, og som driver knastakslen. Tandremmen kører på et særligt tandhjul, som gør, at remmen ikke kan skride. Tandremmen holder dermed krumtapakslen og knastakslen i præcis samme takt. Krumtapakslen er monteret på selve motoren, og knastakslen monteres til selve akslen, der drejer hjulene. Det er meget vigtigt, at de to aksler er monteret i symmetri, da de skal arbejde i samme takt. Tandremmens tænder forhindrer remmen i at skride, som en glat kilerem for eksempel kunne gøre. Tandremmen minder mere om en kæde, der trækker nogle tandhjul. Hvis tandremmen knækker, kommer krumtapakslen og knastakslen ud af takt, og det kan bevirke store skader på motoren, når stempler og ventiler støder sammen.

Undgå udskiftning af tandrem ved at lade os gøre det for dig

Undgå udskiftning af tandrem ved at lade os gøre det for dig

Det er forskelligt fra mærke og model, hvor tit tandremmen skal udskiftes, men typisk har en tandrem en levetid på 60.000 til 120.000 km. For de fleste vedkommende svarer det til mellem to og fem år af hængig af kørselsforbrug. Det er en god idé at undersøge i bilens manual og servicebog, hvornår det er tid til at skifte tandremmen, inden man begiver sig ud på en større køretur. Det vil være ærgerligt, hvis bilferien til Italien spoleres af en knækket tandrem. I værste fald kan et brud på tandremmen betyde en helt ny motor til din bil.

Mange automekanikere sætter et klistermærke i bilens forrude med dato og bilens kilometerstand, når de udskifter tandremmen. Hvis de ikke anvender et klistermærke, står det som minimum i bilens servicebog. Udskiftning af tandrem er et af de steder, hvor det aldrig kan betale sig at spare. Sørg for at overholde terminerne for udskiftning af tandrem, hvis du ikke vil risikere en langt dyrere reparation i sidste ende.

Kom forbi vores bilværksted i Ballerup ved København, og få skiftet din tandrem til absolut konkurrencedygtige priser. Vi er medlem af AutoPartner, så du kan stole på, at vi udfører kvalitetsarbejde. Vores dygtige automekanikere har mange års erfaring samt de rette værktøjer til at kunne skifte  din bils tandrem hurtigt og effektivt.

På vores hjemmeside har vi en video, hvor der fortælles om udskiftning af tandrem.

K2 Biler

Ledøjetoften 20

2765 Smørum

Tlf.: 26 70 09 84

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *