Parterapi – nøglen til et stærkt og sundt parforhold

De fleste drømmer om at være i et parforhold, hvor problemer og kontroverser ikke er en del af virkeligheden. Desværre forholder det sig meget sjældent sådan, og de fleste mennesker kan da også nikke genkende til, at småskænderier og uenigheder hører sig til i ethvert forhold. Desværre er der nogle parforhold, hvor det ikke blot drejer sig om småskænderier, men derimod store uenigheder, som til sidst fylder så meget i hverdagen og i forholdet, at man overvejer at gå fra hinanden. Nu til dags er der heldigvis flere og flere, som har fået øjnene op for, at det kan være nyttigt at afprøve parterapi, inden man smider håndklædet i ringen. Parterapi kan nemlig i mange sammenhænge være et effektivt værktøj til at få parforholdet tilbage på rette kurs.

parterapeut

Har du og din partner først besluttet, at afprøve parterapi, er det vigtigt at være opmærksom på, at parterpeuten ikke kan trylle jeres problemer væk, som var de dug for solen. Skal parterapi have den ønskede effekt, er det derimod vigtigt, at parret selv gør et stort stykke arbejde, for at få terapien og ikke mindst forholdet til at fungere. De fleste parterapueter vil forsøge, at få dig og din partner til at åbne overfor hinanden, få jer til at kommunikere om jeres følelser og tanker. Dette kan meget nemt medføre skænderier, ligesom i sikkert er vant til hjemmefra. Fordelen ved at parterapi er, at der her vil være en professionel terapeut tilstede, som kan guide jer til at forstå hinanden og finde ud af, hvad problemets kerne er, og hvordan i bedst løser dette problem.

Udover ovenstående er det ligeledes vigtigt, at man ikke forventer, at en enkelt terapisession vil være tilstrækkeligt. For nogle kan én session være nok, men for de fleste vil det kræve et lidt længere forløb, hvilket er logisk nok taget i betragtning at jeres problemer formentligt heller ikke er opstået på en dag.

Men hvad kan man så forvente at parterapi? De fleste par som har gået til parterapi, kan berette om, at de har fået en række værktøjer, som i højere grad gør dem i stand til at tale og kommunikere sammen, forstå hinanden samt løse deres konflikter på en bedre og mere konstruktiv måde. Derudover er der også mange som oplever, at gnisten er kommet tilbage i forholdet, samt at de har fået et bedre sexliv. For mange betyder parterapi således, at deres forhold varer ved. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at ligeså forskellige som parforhold er, lige så forskellige effekter kan man forvente at parterapien.

For par som ønsker at begynde i parterapi, er det heldigvis nemt at finde en god og professionel parterpaeut. Det betyder, at hvad end du leder efter professionel parterapi i København, Jylland eller Odensen, vil det ikke være svært at finde den helt rigtige terpaeut. Brug eventuelt internettet til at læse om de forskellige terpauter inden I beslutter jer for, hvilken en I ønsker at gå ved.

 

Psykolog Vitha Weitemeyer
Buddingevej 306
2860 Søborg
Telefon: 60773814

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *