Hvad betyder Svanemærket rengøring

Vaskepulver og rengøringsmidler består ofte af stoffer som opløser andre stoffer. Opvaskesæbe opløser fedt, således at det kan fjernes fra tallerkener og kopper. Afløbsrens opløser kalk, således at dette kan skrubbes af kummen. Dette gøres med kemikalier som også findes i naturen, men mange af dem der findes i rengøringsmidler, er meget mere koncentrerede end det naturlige stof. Når disse stoffer kommer ud i havet eller i andre økosystemer, laver det ravage. Derfor er det en god idé, at overveje hvilke produkter, man bruger. Svanemærket er et af de mærker som kan sættes på produkter, der ikke er fødevarer.

Fødevarer kan få det røde Ø, men det kan vaskepulver ikke. Svanemærket sættes på, når produktet i hele sin livscyklus lever op til svanemærkets krav. Det vil sige, at der stilles en række krav til produktionen af produktet, transporten af det, og den måde det sælges på. I alle led søges der at tages bæredygtige beslutninger. Der er mere end 10.000 forskellige produkter, der har fået svanemærket. Blandt disse er legetøj, sæbe, vaskepulver og el-artkikler, men også services såsom erhvervsrengøring og hoteller.  I forbindelse med svanemærket erhvervsrengøring er der her en række af de krav, som stilles til et svanemærket rengøringsfirma.

Miljøvenlige rengøringsmidler

1) Produkter der må bruges

Det siger sig selv, at et svanemærket rengøringsfirma kun må bruge svanemærkede produkter. Hertil kommer, at også det europæiske miljømærke, blomsten, må anvendes. Blomsten står for de samme ting, men gives af EU. Rengøringsmidlerne skal bruges sparsomt, bare fordi de er svanemærkede, kan man ikke bare hælde en masse ud i afløbet. Når man begrænser brugen af rengøringsmidler begrænser man også automatisk brugen af vand.

2) Miljøvenlig kørsel

Her stilles krav til de biler, som virksomheden har. De skal kunne køre langt på literen og generelt være så miljøvenlige som muligt. Der er også krav til, at strukturere kørslen således, at der ikke bliver kørt unødigt. For mange virksomheder betyder disse to ting tilsammen, at de også sparer penge på at være svanemærkede, da benzin er dyrt og mere kørsel betyder flere mandetimer.

3) Affald

Det produkt som produceres af et rengøringsfirma, er rengøring. I denne produktion bruges en stor mængde affaldsposer, klude og mopper. For at få svanemærket, skal virksomheden nedbringe affaldet og finde løsninger som får udstyret til at holde længere.

Hvis du bekymrer dig for miljøet, så find et rengøringsfirma i København som kan udføre miljøvenlig rengøring for din virksomhed, det er ikke dyrere end normal erhversrengøring.

Professionel Erhversrengøring A/S
Vodroffsvej 38
1900 Frederiksberg
Tlf. 33 25 62 56

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *