Godt at vide om jagt – inden du tager springet

Jagt har været tilstede lige så lang tid, som mennesker har. Det startede sandsynligvis med at være en metode til overlevelse. De tidlige jægere forsøgte at bruge så meget af dyret som muligt; de spiste kødet, brugte huden til tøj og ly og lavede knogler og horn til værktøj. I dag er meget af det jagt der foregår kun til for sportens skyld, eller for at styre bestanden af visse dyr.

Der er to slags jagt for sport og de bruger henholdsvis bue eller gevær. De som jager med bue og pil påstår at deres version er mere ægte end den version som bruger geværer til at jage og dræbe dyret. Jagt har som sport vokset og forandret sig over årene. Det er mere populært nogle steder og mindre populært andre. De, som er vokset op med land, dyr og skov synes at være mere tilbøjelige til at gå på jagt end dem som ikke er. Når man begynder på denne sport er der mange strenge regulativer som man er nødt til at kende og følge, hvis man ønsker at gå på jagt.

jagtudstyr

Alle lande har love om jagt, samt et tidspunkt på året, hvor det er lovligt at jage. Resten af året er det ulovligt. De forskellige love er vigtige at undersøge, inden man vælger et sted at gå på jagt. Yderligere kræver det en særlig tilladelse at gå på jagt eller fiske, samt at du har jagttegn. Dette koster penge og skal fornyes i et interval, der er sat af det land, du ønsker at jage i. Du er også nødt til at undersøge hvilken slags dyr du ønsker at jage, da der er regler for, hvornår hvilke arter må jages, og hvornår de ikke må.

Hvis du er nysgerrig på jagt, men ikke ved om du vil investere tid og penge i det, så overvej at tage på en planlagt tur, hvor nogle andre har forberedt alt det praktiske. Dette er selvfølgelig dyrere end en normal tur, men billigere end at anskaffe alt udstyret selv, for så at finde ud af, at det ikke er noget for dig. Det er også en god idé hvis du aldrig har været på jagt før, fordi du vil få eksperthjælp. Ellers er det en mulighed at finde udstyr og tøj på jagt outlet, der kan findes flere steder på nettet. Hos Lundemøllen sælges tøj og udstyr i deres lokale butik eller på deres webshop – og sådan er det for mange virksomheder, der sælger udstyr.

Mange vælger at tage på jagt som en far- og søn aktivitet. Mange af de virksomheder som udbyder ture garanterer succes, og tilbyder deres egne private skove mv. til turen. Vælger I at tage alene, anbefaler mange eksperter, at I rådfører jer hos professionelle inden, der kan give jer gode råd med på vejen. 

 

Lundemøllen
Fuglebjerglundvej 7
4250 Fuglebjerg
Tlf: 55 46 1344

 

admin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *